Lakberendezés

A belsőépítészet alapelvei

A belsőépítészet, mesterséges terek tervezése és tervezése, amely a környezettervezés része, és szorosan kapcsolódik az építészethez. Bár a kellemes környezet megteremtésének vágya egyidős a civilizációval, a belsőépítészeti terület viszonylag új.

Fontos hangsúlyozni, hogy a belsőépítészet egy speciális ágaépítészet vagy környezettervezés; Ugyanilyen fontos szem előtt tartani, hogy egyetlen szakterületnek sem lenne értelme, ha kontextuson kívül gyakorolnák . A legjobbAz épületek és a legjobb belső terek azok, amelyekben nincs nyilvánvaló eltérés a teljességet alkotó számos elem között. Ezek közé tartoznak az épület szerkezeti jellemzői, a helyszínrajz, a tereprendezés, a bútorok és az építészeti grafikák (jelek), valamint a belső részletek. Valójában számos példa van a kiemelkedő épületekre és belső terekre, amelyeket egy irányító kéz hozott létre és koordinált.

A kortárs tervezés és építés technológiai összetettsége miatt ma már nem lehetséges, hogy egyetlen építész vagy tervező szakértő legyen mindazon szempontokban, amelyek egy modern épületet alkotnak. Elengedhetetlen azonban, hogy a csapatot alkotó sok szakember kommunikálni tudjon egymással, és megfelelő alapismeretekkel rendelkezzen közös céljaik megvalósításához.

Míg az építész általában az épületek átfogó tervezésével foglalkozik, addig a belsőépítészt a tervezés közelebbről skálázható aspektusai, a konkrét esztétikai , funkcionális és pszichológiai kérdések, valamint a terek egyedi jellege foglalkoztatja.

  1. Helyszíni felmérést, személyes konzultációt az ügyfél igényeiről, elvárásairól, elképzeléséiről. A kapott információk alapján árajánlatot készítünk a lakberendezési munkáról.
  2. Szerződéskötés után megkezdjük a tervezési folyamatot a tér átalakításáról, berendezéséről .
  3. A tervezési folyamat során elképzeléseinket, vázlat terveinket egyeztetjük a megrendelővel.
  1. A fontos fal szakaszokról falnézetek készülnek szükség szerinti darabszámban.
  2. Elkészülnek a bontási-építési tervek, , elektromos, világítási és burkolási tervekegyeztetés a megfelelő szakemberekkel a megvalósítást illetően.
  3. Igény szerint 3D-s fotorealisztikus látványterv készítése az egyes helyiségekről.
  1. Gipszkartonozási tervek – amennyiben készülnek álmennyezetek
  2. Egyedi tervezésű bútorok bútortervei – amennyiben készülnek egyedi bútorok
  3. Komplett műleírás és konszignáció készül a betervezett bútorok, textíliák, dekorációs elemek, kiegészítők, szaniter tárgyakról, burkolatokról, stb.  a megvalósítást végző szakemberek számára.
  4. A Konszignáció tartalmazza az összes betervezett lakberendezési tárgyat, beszerzési forrással.
  5. Az elkészült tervek alapján

dsadsa

21